11-10-11

Inner-Chi

Inner-Chi is, na 7 jaar, de naam van mijn praktijk geworden.

Een plaats om jezelf te zijn en je innerlijke kracht, je inner-chi, te ontwikkelen.

Uiteraard hoort hier een nieuwe website bij: www.inner-chi.be

Warme groeten,

Ingrid. 

 

13:31 Gepost door Ingrid Carpentier in Gezondheid! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inner-chi |  Facebook |

15-08-11

Mercurius Retrograde

Wat is retrograde
Alle planeten, behalve Zon en Maan, lopen gedurende bepaalde perioden van het jaar niet direct - dus vooruit door de Dierenriem - maar achteruit.
Retro is achteruit en gradus is lopen.
Dit is een schijnbare beweging: vanaf de aarde gezien maken de planeten een binnen of buitenbocht.

Mercurius, de planeet die in ons dagelijkse leven alles te maken heeft met communicatie, en de contacten met je medemensen.
Het is ook de planeet van de handel en het verkeer.

Mercurius loopt in ruim een jaar door alle 12 dierenriemtekens en 3 maal per jaar doet hij dat gedurende ongeveer 23 dagen achteruit lopend. In deze periode is alles wat met de energie van Mercurius te maken heeft meer naar binnen gericht.

Mensen die dus geboren worden tijdens een retrograde periode van Mercurius zijn wat het mentale stuk aangaat introverter, meer gericht op de impulsen vanuit hun onderbewuste. Deze mensen hebben in hun jeugd bijna allemaal het gevoel gehad niet begrepen te worden, zij denken anders en soms sluit hun manier van communiceren en van feiten verbinden ook niet helemaal aan bij de gangbare norm.

Van woensdag 3 augustus tot zaterdag 27 augustus 2011 loopt Mercurius aan de hemel, in het teken van de Ram retrograde, dat betekent dat sommige onder ons te maken krijgen met storingen op het gebied van verkeer, handel en communicatie.
Een computer die stuk gaat b.v. of iemand die te laat op een afspraak komt of erger nog helemaal niet op komt dagen.
Treinverkeer dat niet soepel verloopt, post die niet op de juiste plaats van bestemming komt, telefoonstoringen, dit kan allemaal veroorzaakt worden door Mercurius die achteruit loopt.

De dagen rondom het moment dat Mercurius retrograde wordt is over het algemeen niet de beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen.
Het is ook niet echt een goed moment om contracten te tekenen.
Wel is het een prima moment om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Soms komen in deze periode dingen die je al lang bent vergeten weer boven of contacten met mensen uit het verleden komen terug.

Vaak zie je ook op de dag dat deze planeet retrograde wordt tal van spraakverwarringen of soms hele onverwachte en emotionele uitingen van mensen om je heen.

De eerst volgende periode van een retrograde Mercurius is van 24 november tot 14 december 2011.

Oorsprong: Ayni-forum.

17:09 Gepost door Ingrid Carpentier in Gezondheid! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-11

Planning Reiki, Munay-Ki, Sjamanistisch Reizen: juli en aug.

Dag allemaal,

 

De vakantiemaanden komen naderbij en het wordt stilaan tijd om de vakantieplanning door te geven.

De aangeboden cursussen en workshops zijn erop gericht om samen te werken aan het pad van een vreugdevol en gezond, maar ook vervuld leven.

Elke cursus is een verrijking op je groeipad.  Het samen  werken in groep en een krachtige groeps-energie helpen je om je energetische vermogens te ontwikkelen en om meer in je kracht te komen.

 

Voor de maanden juli en augustus heb ik wederom getracht om aan jullie vraag te voldoen. Hieronder een beknopt overzicht:

 

Reiki & Seichem 1, 2 en 3 inwijdingscursussen

 

Reiki & Seichem 4 tm 7 inwijdingscursus

 

Reiki avond

 

Reiki Technieken namiddagen

 

Munay-Ki rites

 

Shamanic Journeying (sjamanistisch reizen). Dit is een tweedaagse cursus en deze werd 2 maal ingelast.

Hier leer je onder begeleiding van de drum te reizen in de verschillende werelden. Het ontwikkelt je intuïtie en heldere vermogens en geeft je nieuwe tools voor heling.

Je ontvangt de Yod, Melchizedek en Violet Vuur inwijdingen.

Een korting op de prijs is voorzien voor diegenen die een 2e of een 3e keer deelnemen aan deze cursus.

 

De datums, prijzen en meer informatie over de aangeboden workshops en cursussen vind je op de website: http://www.ingrid-reiki.be/reiki%20munay-ki%20agenda.html

Gelieve tijdig in te schrijven gezien het beperkte aantal deelnemers per cursus of workshop.

 

Ik kan jullie alvast verklappen dat voor het najaar o.a.  worden voorzien:

- een nieuwe 10-delige avondcursus Reiki Verdieping 1 – Basis. Deze cursus is er vooral op gericht om je intuïtie en sensitiviteit te ontwikkelen.

Je leert er o.a. aura’s, chakra’s en energie voelen, zien, ervaren, je heldere vermogens ontwikkelen, helen, etc… middels gerichte meditatie en helingstechnieken.

De cursus zal doorgaan op donderdag avond en start in september.

- een 10-delige avond-workshop Shamanic Soul retrieval. Deze persoonlijke zielen-ontdekkings-reis wordt begeleid door mijzelf en Birgitte Gielen.

Om hieraan te kunnen deelnemen is het nodig om de cursus Shamanic Journeying (zie boven) gevolgd te hebben, of minstens enige ervaring te hebben met sjamanistisch reizen in de verschillende werelden.

De workshop zal doorgaan op woensdag avond, ca. om de 2 weken en start in september.

 

Meer info vind je op de website: www.ingrid-reiki.be

 

Korting:

Wens je een 2e of 3e … keer deel te nemen aan o.a. de cursussen Shamanic Journeying, Shamanic Soul Retrieval of de Verdiepingscursus 1 – Basis, …, dan kan dit aan verminderde prijs.

Telkenmale is terug deelnemen een opfrissing en een verdieping. Gezien alles evolueert, ook de aangeboden cursussen, komen er altijd wel nieuwigheden bij.

Je vindt de kortingen terug op de website bij de beschrijving van de cursussen en workshops.

 

Als er vragen zijn dan hoor ik het graag.

 

Ik wens jullie alvast heerlijke zomermaanden toe.

 

Warme Reiki-groeten,

In Munay,

Ingrid.